Posted on 9th July 2016No Responses
Tibetan raspberry

Тибетська малина

Трояндолистяна малина – рослина, яка досить довго вирощувалася в Чилі, після чого було поширена по багатьом країнам. Ця садова культура має не одну назву: ожинополуниця, тибетська малина —і являє собою яскраве поєднання малини і полуниці.

Рослина невисока (трохи більше 50 см), крона мають округлу форму. Листя має насичений зелений окрас, злегка гофроване, з характерними зубчиками по краях.

Період появи ягід – кінець липня; вони поступово дозрівають до самої глибокої осені.

Особливості вирощування

Специфіка вирощування ожинополуниці нічим не відрізняється від звичайної малини. Слід лише врахувати, що рослина має властивість швидко розростатися і дуже колюча. Найкраще рішення – помістити її так, щоб вона не заважала іншим рослинам або ж відгородити листами металу або шиферу.

Також можлива посадка трояндолистяної малини в спеціально відведеній просторій бочці або відрі. Цікавим є той факт, що на своїй історичній батьківщині ця рослина вважається бур’яном, зважаючи на її стрімке розростання.

Ви можете звернути високу колючість трояндолистяної малини на користь для себе, висадивши вздовж паркану, тим самим захистивши свої володіння від непроханих гостей.

Поява першого врожаю спостерігається через три роки після висадки.

Догляд за малиною

Рослини вимагають поливу в суху погоду. У разі заростання бур’янами кущі слід прополювати.

ЗВЕРНІТЬ УВАГУ НА ТЕ, ЩО В ПЕРІОД ЗИМОВИХ ХОЛОДІВ
ВІДБУВАЄТЬСЯ ПОВНЕ ЗАСИХАННЯ КУЩІВ.

Навесні потрібно обов’язково обрізати сухі гілки. Тільки тут будьте обережні: вони дуже колюче.

А ось влітку, коли ягоди дозріють, можете збирати урожай і насолоджуватися їх смаком – злегка пріснуватим, солодко-кислим. Якщо використовувати ці ягоди для приготування варення і джемів, вони розкриють свій неповторний присмак і суничний аромат.

А взагалі на нашій Землі-матінці виростає така кількість дивовижних і прекрасних рослин, що і рахунку їм немає! Так що сміливо можете поповнювати свою колекцію дивовижних культур, висадивши на ділянці смачну «колючку» – ожинополуницю.

Comments
Leave a Response
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  This Wordpress Theme is protected. Thanks to 1 Hour Loan