Posted on 10th February 2016No Responses
Black diamond

Чорний діамант

У країнах Середнього і Далекого Сходу алмаз чорного кольору вважали втіленням чоловічої сили. Люди вірили, що чорні камені і особливо алмаз приносять удачу. Пліній Старший у своїй «Природній історії» згадує серед багатьох відомих видів алмазів і чорний, що більш важкий, не такий твердий і його можна свердлити.

Теоретично чорні алмази можуть зустрітися в будь-якому родовищі по всьому світу, але головним чином їх знаходять у Бразилії та в південній Африці. З античних часів і аж до вісімнадцятого століття Індія і острів Борнео були єдиними постачальниками чорних алмазів. У 1795 році вони були відкриті в Бразилії, а в 1830 році – в Росії. У 1870 році алмазний ринок був вражений відкриттям багатих покладів в південній Африці, зокрема, у вулканічних трубках Кімберлі.

Чорний алмаз має таку ж структуру, форму і властивості, як і алмази чистої води або кольорові. Безбарвний алмаз прозорий, а алмаз чорний пропускає світло лише частково або не пропускає взагалі через численні включеня або домішки, що потрапили в нього при кристалізації, і поглинаючих майже все світло. Алмаз високої якості володіє блиском, в іншому випадку він матовий і тьмяний.

Недолік чорних алмазів в тому, вони часто мають гніздову структуру, тобто є, як правило, не монокристалами, а сукупністю безлічі кристалів, тому при огранюванні чорних алмазів трапляється чимало труднощів і сюрпризів. Огранка може іноді, залежно від розмірів каменю, розтягнутися на кілька місяців і тому коштує дуже дорого.

Великі чорні алмази ювелірної якості неймовірно рідкісні. З найвідоміших назвемо «Чорну зірку Африки» в 202 карата. Це алмаз був представлений в Токіо в 1971 році на виставці спеціально привезених з Бельгії каменів. Чорний «Орлов», званий також «Око Брахми» (195 карат до огранки, 67,5 карата після квадратної ограновування) був оцінений в 1979 році в 300 000 доларів. «Амстердам Блек Даймонд» 55,85 карата знайшли в Південній Африці. Це камінь глибокого і непрозорого чорного кольору та виключної твердості був огранований у формі груші з 145 гранями. Включення розташовані в ньому настільки рівномірні, що він абсолютно непрозорий при освітленні.

Сьогодні, завдяки зусиллям фірм Chopard і de Grisogono, що використовують чорні діаманти в своїх годинниках і прикрасах , ці камені придбали новий блиск, а також нову ціну.

Переклад з російського http://stylishlife.ru/365-korol-dragocennyh-kamney.htm

Comments
Leave a Response
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  This Wordpress Theme is protected. Thanks to 1 Hour Loan