Posted on 20th May 2016No Responses
Emerald Research under the microscope

Дослідження смарагду під мікроскопом

Безсумнівно, це найбільш важливий для прийняття рішення тест для визначення автентичності будь-якого дорогоцінного каменю. Дорогоцінні камені містять сторонні предмети, або неправильності в кристалічній решітці. Їх видно неозброєним оком або під мікроскопом і, як відомо, у вигляді включень.

Включення не випадкові, а знаходяться під суворою відповідністю з природними законами, вони можуть багато чого розповісти про походження каменю, а також допомогти в ідентифікації.

Тому останній крок для ідентифікації будь-якого дорогоцінного каменю – фізичне обстеження зразка з 10-X лупою і / або мікроскопом.

Є форми включень, специфічні для кожного дорогоцінного каменю, як і до його імітації. Природні смарагди, коли їх досліджують під мікроскопом показують двофазні (рідкі та газоподібні) або трифазні (кристал, рідкий і газоподібний) включення. Вони з’являються як крихітні чорні включення, вони вбудовані в кристал в процесі формування мінералу. Деякі типові включення характерні для місця походження смарагду.

Наприклад голки тремоліта і пластинки слюди з чітко окресленими краями в російських смарагдах, типові трифазні включення добре сформованих кристалів піриту, актиноліту і включення в формі коми в індійських смарагдах.

Синтетичні смарагди під великим збільшенням покажуть газові бульбашки (які виглядають як мильні бульбашки у воді) і сліди нерозплавленого порошку і сучки в вигляді включень.

Тримаючи камінь під об’єктивом мікроскопа подивіться на зовнішній вигляд каменю. Перегляньте недоліки в смарагді у вигляді невеликих тріщин або ліній росту кристалів. Ці включення присутні в натуральному смарагді, їх важко відтворити точно.

Comments
Leave a Response
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  This Wordpress Theme is protected. Thanks to 1 Hour Loan